Home Hi-Fi Nieuwe Von Schweikert – UNIVERSE

Nieuwe Von Schweikert – UNIVERSE

0
Nieuwe Von Schweikert – UNIVERSE

NIEUWS – Als je je luidspreker UNIVERSE noemt, moet het wel groots zijn. En dat is de nieuwe Von Schweikert ook. De UNIVERSE is een vierdelig systeem dat bestaat uit 20 drivers. Uiteraard compleet op maat, gemodificeerd en geoptimaliseerd. 

Von_Schweikert_UNIVERSEVon Schweikert heeft nauw samenwerkt met een paar computer-experts. Wat precies daar is gebeurt, is niet duidelijk, maar het resultaat wel: de UNIVERSE (voorheen VR-100XS) is een systeem dat bijzonder open en holografisch speelt. Tenminste: dat is wat Von Schweikert zegt. Wij hebben het nog niet gehoord.

De units zijn van magnesium, aluminium, keramiek en mylar (folie wat ook voor bijvoorbeeld magnetostaten wordt gebruikt). Omdat alle units gelijk zijn, is de klankkleur over de gehele linie hetzelfde. En dat geeft een ongekend transparante en luchtige ervaring. Wellicht dat daar de naam vandaan komt?

Het UNIVERSE-systeem bestaat uit vier speakers: een grote jongen, een bookshelf en twee bijpassende subwoofers. De prijs: 145.000 dollar. U moet er iets voor over hebben om het universum in huis te halen!