Home Hi-Fi Sonos komt met Playbar

Sonos komt met Playbar

0
Sonos komt met Playbar

NIEUWS – Dat zien we niet zo vaak: een nieuw product van Sonos. De fabrikant van de bekendste streamingproducten ter wereld heeft een soundbar in de markt gezet die de eenvoud van Sonos naar de tv moet brengen. En dat voor 699 euro.

Na de Play:3 en Play:5 alles in één systemen komt het bedrijf uit California nu met de Playbar. Een soundbar die bedoeld is voor onder de tv. Een soundbar met negen versterkers en negen luidsprekers. Sonos meldt zelf: niet harder, wel helderder. Kortom: de Playbar is niet voor luid, maar voor helder, eerlijk geluid gemaakt.

5.1 surround

In principe is de Playbar een 3.0-systeem. Dus twee stereokanalen en een center. Wie extra laag wil, kan een Sonos Sub eraan koppelen. Dan komt het systeem uit op 3.1 kanalen. Het is echter ook mogelijk om nog twee Play:3’s eraan te koppelen en zo een 5.1-systeem samen te stellen. Compleet draadloos, afgezien van de voedingslijnen dan. Dat is toch een indrukwekkend staaltje werk van Sonos.

Optisch

De Sonos Playbar moet worden aangesloten met een optische kabel. Oftewel: de tv – of surround receiver – moet over een optische uitgang beschikken. We vinden het wel een beetje jammer dat Sonos hier geen hdmi of hdmi-loop aanbiedt. Optisch is wel een gangbare verbinding, maar de meeste spelers beschikken nu toch echt over hdmi. Het zou dus prettig zijn als Sonos daaraan gedacht had.

Ook stand alone

Uiteraard hoeft u de Playbar niet als soundbar te gebruiken. Het is ook mogelijk om er gewoon muziek over af te spelen. Hoe dat klinkt, durven we niet te zeggen, want we hebben hem nog niet gehoord.

Uiteraard geldt ook bij de Playbar dat er óf een Sonos Bridge aan de router hangt, of een ander Sonos apparaat. Dan is de Playbar draadloos te gebruiken. Het is ook mogelijk de Playbar gewoon met de kabel te verbinden.