Home Hi-Fi Linn toont Akubarik vloerstaander

Linn toont Akubarik vloerstaander

2
Linn toont Akubarik vloerstaander

NIEUWS – 40 jaar Linn… en dat moet gevierd worden! Om dat goed te doen, heeft Linn de Akubarik-luidspreker getoond. Een actief systeem met zes kanalen (versterkers) en talloze leuke foefjes. Wel even rond de 20.000 euro sparen, want dat kost het setje!

Linn_Akubarik_PairWat zijn ze weer typisch Linn: de Akubariks. De onmiskenbare tweeter op het front en de afgeronde vormen naar achteren toe. Ook de naam waarin natuurlijk de ‘c’ vervangen is voor en ‘k’. We zijn wat gewend van de Schotten.

Aktive

De Akubarik is een actief systeem. Dat wil zeggen dat de filtering en versterking intern is. Linn heeft de Chakra en Dynamik power technologie toegepast om de speakers aan te sturen. Behalve het uiterlijk, moet dus ook het geluid typisch Linn zijn: up-beat, energiek, open en schoon.

De Akubarik gebruikt twee 20 cm bas-units (glasfiber), een 15 cm midlaag unit, een 7,5 cm midrange-unit en nog twee tweeter: 25 mm en 12,5 mm. Het frequentiebereik moet vanaf 28 Hz vlak zijn. Niet slecht!

Analoog

Filtering is in het analoge domein. De eindversterkers, filters en voedingen zijn op één print gemaakt om de signaalpaden zo kort mogelijk te houden.

Om warmte goed af te voeren, zijn de versterkers en koelribben aan de bovenzijde aangebracht. Zo is geen actieve koeling nodig. Uiteraard is de elektronica goed afgeschermd van de rest.

2 REACTIES