Home Hi-Fi Accessoires The Chord Company presenteert GroundARAY

The Chord Company presenteert GroundARAY

3
The Chord Company presenteert GroundARAY

De nieuwe The Chord Company GroundARAY familie van aardingsproducten is nu verkrijgbaar om volgens de fabrikant het uiterste te halen uit uw favoriete geluidsapparatuur.

Met de nieuwe GroundARAY familie van aardingsproducten is de door The Chord Company ontwikkelde ARAY noise-reduction-technologie nu verkrijgbaar om het uiterste te halen uit jouw favoriete geluidsapparatuur. ‘GroundARAY is een geavanceerd product dat ongewenste hoogfrequent noise uit apparatuur haalt middels de ongebruikte aansluitingen op geluidsparatuur. Deze route is ideaal vanwege de lage impedantie van de aansluitingen en geeft direct een positief effect op de geluidskwaliteit. De GroundARAY is cilindrisch vormgegeven en gemaakt van nauwkeurig CNC-bewerkt aluminium, het aluminium is dikwandig waardoor er geen externe HF kan binnendringen. Verkrijgbaar in zes verschillende opties, inclusief USB A, RCA en XLR voor diverse digitale en analoge geluidsapparatuur. GroundARAY profiteert van 5 verschillende HF noise systemen die elk hun eigen bereik voor hun rekening nemen en ieder gelijktijdig naast elkaar werken om deze ongewenste HF noise om te zetten in warmte’, zo legt de fabrikant uit.

Gebruik meerdere GroundARAY’s mogelijk

The Chord Company vervolgt: ‘De geavanceerde technologieën leveren een extreem lage impedantie en hoog breedbandige en dus laagdrempelige route voor noise om te passeren waardoor het feitelijk uit de apparatuur wordt getrokken. Elke GroundARAY cilinder is gevuld met materiaal dat noise elimineert en akoestische vibratie absorbeert. De meest effectieve manier om te profiteren van de effecten van GroundARAY is door ze te gebruiken door het gehele systeem. Je kunt per hifi-component een enkele of meerdere GroundARAY cilinders gebruiken. Meer GroundARAY’s verlagen de HF Ruis nog sterker. Ze kunnen gebruikt worden op DAC’s, netwerkspelers etc. en werkt ook perfect op ongebruikte digitale ingangen van projectoren of schermen’. Volgens Sales Director Doug Maxwell is het “Geweldig om te zien dat dit noise reducerende product na 4 jaar ontwikkeling in productie is gegaan. Dit project was voor ons als bedrijf fascinerend en geeft ons de mogelijkheid om de geluidskwaliteit in de systemen van muziekliefhebbers nog verder te verbeteren. Deze technologie is een logische stap in navolging van onze TunedARAY en SuperARAY technologie in onze kabels. Je kunt met GroundARAY direct profiteren met de apparatuur die je al in bezit hebt en brengt duidelijke verbetering bij een breed scala aan apparatuur”.

GroundARAY ontwikkeling

Al jaren probeert The Chord Company in eigen beheer technologieën te ontwikkelen om LF en in het bijzonder HF noise te reduceren: ‘Veel voordeel kan er behaald worden door te kiezen voor de juiste afscherming zoals door Chord al jaren wordt gebruikt in onze huidige reeks kabels. In 2012 introduceerde The Chord Company een oplossing om HF noise te reduceren in de apparatuur zelf. Het zelfontwikkelde TunedARAY mechanical tuning systeem. We ontwikkelden verbeteringen en meer geavanceerde variaties zoals SuperARAY. De ARAY ontwerpen waren echter altijd specifiek voor een bepaalde kabel ontwikkeld. In 2017 startten we met een prototype van de volgende generatie ARAY. Een versie die beter in staat was een breder frequentiebereik met hogere efficiëntie aan te pakken. Deze ARAY versie was ontworpen vanaf de start, zonder de beperkingen van het initiële kabelontwerp. De volgende generatie van ARAY was ontworpen om te functioneren zonder afhankelijk te zijn van een kabelontwerp, maar juist samen te werken om gezamenlijk HF noise te reduceren van het aarde signaal. Deze nieuwe productfamilie hebben wij geïntroduceerd als GroundARAY om samen te werken met diverse types van A/V apparatuur en aansluitingen zoals: RCA; DIN; BNC; RJ45; USB Type-A en XLR Male en Female’.

Meer informatie over de nieuweling treft u aan bij distributeur Latham Audio en natuurlijk de fabrikant zelf.

3 REACTIES

  1. Ik zou zeggen, ga eerst (blind) testen op je eigen apparatuur of zo’n (veel te dure) kabel een hoorbare verbetering geeft.
    “mechanical tuning systeem” en HF noise te reduceren van het aarde signaal…
    Ik wil niet lullig doen, maar ik denk dat een elektronica ingenieur hier hard om moet lachen.

    Hoogstwaarschijnlijk kan je het geld in de pocket houden.