Home Hi-Fi D/A Converters Kalista Mantax, DAC met aparte vormgeving

Kalista Mantax, DAC met aparte vormgeving

0
Kalista Mantax, DAC met aparte vormgeving

De Kalista Mantax DAC val eerst en vooral op door z’n aparte vorming. Niks geen saai rechthoekig doosje, maar iets creatiefs.

Goed, de weinig creatieve rechthoekige doosjes hébben ook zo hun voordelen. Stapelbaarheid, bijvoorbeeld. Met de nieuwe Kalista Mantax valt weinig te stapelen, die moet een plek bovenop een ander apparaat of los op tafel vinden. Kalista is trouwens het luxe designmerk van het wellicht beduidend bekendere Metronome. De Kalista Mantax is ontworpen om naadloos bij de DreamPlay X (zie foto bovenaan, van de Mantax zelf is op moment van schrijven nog niets op de site van de fabrikant te vinden) van hetzelfde merk te passen. En in die combinatie blijkt stapelen dan ineens weer wél mogelijk. Beide apparaten communiceren via een gepatenteerd huiseigen I2S-systeem. De eigenlijke digitaal-naar-analoog-conversie wordt verzorgd door twee aparte AKM en ESS DAC’s. Maakt dat er een scala aan uitgangsprofielen beschikbaar is.

Black Pearl, Diamond of custom

Het uit de DAC’s afkomstige signaal kan worden afgehandeld door buizen of halfgeleiders, net wat u fijner vindt klinken. De Kalista Mantax DAC is leverbaar in de uitvoeringen Black Pearl en Diamond. Andere custom-opties zijn beschikbaar, op aanvraag en vanzelfsprekend van een eveneens custom prijskaartje voorzien. De ‘standaard’-uitvoeringen kosten €59000.