Home Luidsprekers Actief Goldmund Melos actieve luidsprekers

Goldmund Melos actieve luidsprekers

0
Goldmund Melos actieve luidsprekers

Goldmund is een high-end-merk met bijpassende high-end prijskaartjes. Dat geldt ook voor de nieuwe Goldmund Melos actieve speakers.

De Goldmund Melos is de nieuwste, actieve, speaker uit de stallen van de Zwitserse fabrikant. Volgens de fabrikant is de naam gekozen als hommage aan de melodieën van het oude Griekenland. Eerder werd de passieve versie van de Melos gelanceerd, daar hing al een stevig prijskaartje aan. Vanzelfsprekend tilt de actieve versie het financiële plaatje nog weer een niveau hoger. Krijgt u wel veel voor terug, namelijk een 2-weg speaker met een totaal gewicht – per box – van 24 kilo. De ingebouwde versterker levert per kanaal 350 Watt.

Draadloos (maar hoe…?)

In de Goldmund Melos wordt – zo meldt de fabrikant – een ‘geavanceerde scheidingstechniek’ toegepast plus een huiseigen digitale filtering. Dat moet dan weer tot levensechte geluidsreproductie leiden. Wat ingangen betreft is alleen voorzien in een S/PDIF coaxiale ingang (en dito uitgang). Ook kunnen de speakers draadloos gekoppeld worden met bijvoorbeeld een smartphone, computer of andere bron. Uit de specificaties op de productpagina is echter niet op te maken welk protocol daarvoor gebruikt wordt. Mogelijk hebt u dus ook nog een bijpassende zend-dongle nodig als het een in eigen huis ontwikkeld draadloos systeem blijkt.

De Goldmund Melos kost per paar €34.000.