Home Hi-Fi airplain phli: upgrade voor tweeter

airplain phli: upgrade voor tweeter

0
airplain phli: upgrade voor tweeter

Er is een upgrade beschikbaar voor het hogetonen-deel van de airplain phli. Nieuwe modellen hebben ‘m standaard aan boord.

De airplain phli wordt voortaan (vanaf 2024) uitgeleverd met een nieuwe generatie Heil-AMT tweeters. Deze opgefriste versie van de phli is herkenbaar aan de toevoeging MK2 aan de typenaam. Volgens de fabrikant is de muziekweergave nog levendiger en benadert het geluidsbeeld nu dat van een live concert. U kunt de magneetkracht van de nieuwe tweeters naar wens instellen, door de afstand te veranderen. De AMT-tweeters kunnen ook ingezet worden in coaxiaaldrivers als bijvoorbeeld de IC7, omdat het strooiveld van de vernuftige magneetconstructie beduidend lager is.

Upgrade achteraf of nieuw model

Alle airplain phli-modellen die in 2024 uitkomen zijn standaard voorzien van de upgrade. Mocht u uw bestaande speaker willen upgraden, dan kan dat ook. In geval van de ap-AMT-M kost dat u 1520 Zwitserse Franken en in het geval van de ap-AMT-L CHF 2570. Op de website van de fabrikant is op moment van schrijven nog niets te vinden over de nieuwe varianten en upgrademogelijkheden, maar dat zal ergens in de komende tijd vast wel veranderen.