Home Home Cinema - Custom Install Unreal Engine voegt Dolby Atmos en Vision toe

Unreal Engine voegt Dolby Atmos en Vision toe

0
Unreal Engine voegt Dolby Atmos en Vision toe

Groot en goed nieuws voor Dolby Atmos en Vision: Unreal Engine voegt support voor deze HDR-standaarden toe aan z’n ontwikkelomgeving.

Unreal Engine is dé 3D-ontwikkelomgeving voor games (en ook voor andere 3D-gerelateerde zaken in diverse scenario’s). Onder de motorkap van een groot deel van AAA-spellen is het dan ook die Unreal Engine die spinnend z’n werk doet. Omdat het zo’n wijd verbreid systeem is, zijn wijzigingen en toevoegingen aan het platform letterlijk en figuurlijk beeldbepalend voor wat u straks aan gaminggeweld op uw scherm te zien krijgt.

Volgende generatie games indrukwekkender dan ooit

Vandaar dat het voor Dolby uitstekend nieuws is dat zowel hun Atmos als Vision-techniek zijn toegevoegd aan de engine. Maar ook Samsung mag zich verkneukelen, want hun HDR10+ mag eveneens meedoen wat Unreal betreft. Kortom: in de volgende generatie games is een onderdompelende Atmos-geluidservaring te verwachten en een door een groot aantal toestellen ondersteunde standaard wat HDR betreft zal voor nog weer indrukwekkender beeld zorgen.