Home Home Cinema - Custom Install Netflix HDR wordt flink verbeterd

Netflix HDR wordt flink verbeterd

0
Netflix HDR wordt flink verbeterd

Netflix HDR content krijgt – volgens de videostreamingdienst – een flinke kwaliteitsboost dankzij werkzaamheden achter de schermen.

Gratis kwaliteitsverfbetering is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Wat dat betreft is er goed nieuws voor Netflix-abonnees. De videostreamer heeft namelijk achter de schermen de volledige HDR-catologus geoptimaliseerd, zo melden ze op hun blog. Onder de streep betekent het dat Netflix een nieuwe methode heeft bedacht voor het meten van de videokwaliteit. Hierbij worden zaken als beweging in beeld en detailverlies voor zowel Dolby Vision als HDR10 onder de loep genomen. Die analyse heeft ertoe geleid dat Netflix HDR video’s nu met variabele bitrates kan versturen. Ook wel bekend als HDR-DO, ofwel HDR Dynamically Optimized.

Beter beeld en minder data

Voor u als gebruiker moet het uiteindelijk een betere beeldkwaliteit opleveren, waarbij – niet onbelangrijk voor mobiel gebruik – ook nog eens minder bandbreedte nodig is. En er dus minder dataverbruik op de klokken komt te staan. Feitelijk begon het omzetten van de Netflix HDR catalogus overigens al begin 2022, maar is de voltooing ervan pas recent wereldkundig gemaakt. Een uitgebreide en technische blogpost over de methode vindt u op deze pagina. Om van al het moois te kunnen genieten is dan weer wel een Premium-abonnement nodig. En de prijzen daarvan zijn onlangs helaas weer flink verhoogd.