Home Home Cinema - Custom Install EU verbiedt verkoop van lamp-projectoren

EU verbiedt verkoop van lamp-projectoren

1
EU verbiedt verkoop van lamp-projectoren

Het gebruik van lampen in projectoren is binnen de EU vanaf 2026 verboden; ook vervanglampen mogen dan niet meer verkocht worden.

We gokken dat het aantal projectoren in de gemiddelde Europese huishoudens niet extreem groot zal zijn. Toch ziet Brussel lampprojectoren als milieuvervuilende energieverslinders. En vooral het ongezonde kwik in de lampen doet ze definitief de das om. En dus wordt de verkoop van op lampen gebaseerde projectoren vanaf 2026 verboden. Ook vervangende lampen mogen vanaf dat moment niet meer verkocht worden. Hebt u dus nog zo’n type projector in gebruik, dan is het langzaam aan tijd om op zoek naar een vervanger te gaan.

Even opletten bij aanbiedingen

Gezien het feit dat nieuwe projectoren eigenlijk zonder uitzondering allemaal voorzien zijn van LED of desnoods laserverlichting zal het voor de meeste thuisgebruikers geen onoverkomelijke ramp zijn. Maar het is wel verstandig om de komende jaren alert te blijven op ‘aanbiedingen’. Zoals projectoren die op eBay, marktplaatsen of bij prijsstunters verkocht worden. Mogelijk betreft het hier een magazijnopruiming bestaande uit lampprojectoren. Kunt u dus beter links laten liggen.

1 REACTIE

×