Home Muziek Album TRPTK brengt nieuw album Luminescence uit

TRPTK brengt nieuw album Luminescence uit

0
TRPTK brengt nieuw album Luminescence uit

De Utrechtse platenmaatschappij TRPTK staat op punt van een nieuwe release in de vorm van het album Luminescence op naam van Liam Nassereddine.

TRPTK brengt een wel heel bijzonder werk uit, binnenkort. Het debuutalbum van de slechts 13-jarige (!) Liam Nassereddine bevat zijn favoriete verzameling pianowerken van Tsjaikovski, Liszt, Glinka, Rachmaninoff, Chopin, Schubert, Debussy en Say. Na het winnen van de Bunschoten Jong Talent Award had Liam de droom om een album uit te brengen. ‘Zijn muzikale volwassenheid en talent maakten indruk op Maya Fridman, jurylid en AR-manager van TRPTK, waardoor wij meteen aan de praat raakten over hoe we Liams droom konden verwezenlijken door middel van een samenwerking met TRPTK’, aldus de platenmaatschappij.

‘Geluk verspreiden door middel van muziek’

Liam schrijft: “Mijn reis met dit album begon tijdens een uitdagende periode, maar het bleek een ongelooflijke ervaring te zijn. Toen ik in het ziekenhuis lag voor een hartoperatie, begon ik te luisteren naar Beethovens Pathétique Sonate, uitgevoerd door Daniel Barenboim. Dit zette me aan het denken – zou het niet geweldig zijn om geluk te verspreiden door middel van muziek? Toen begon ik ervan te dromen concertpianist te worden. Na mijn herstel besteedde ik meer tijd aan pianospelen en werd ik toegelaten tot de Young Musician Academy in Tilburg. Tijdens de uitreiking van de Jong Talent Prijs in Bunschoten vroeg iemand naar mijn droom. Ik vertelde dat ik mijn eigen album wilde uitbrengen, maar had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan.

TRPTK laat weten dat de release van de nieuweling op 12 juli plaatsvindt.

×