Home Muziek Album Darko Esser – Balans

Darko Esser – Balans

0
Darko Esser – Balans

Nederlanders doen het behoorlijk goed in de housewereld. Kijk maar naar Armin van Buuren. De huis-dj van Doornoosje, Darko Esser, richt zich op een iets kleiner publiek met zijn subgenre: techno. Zijn debuutalbum, Balans, verraadt echter dat deze jongen nog weleens heel groot kan worden!

Darko’s platenlabel, Wolfskuil, heeft tot nu toe ongeveer dertig singles uitgebracht die vooral in de techno-underground op zijn gepakt. Gelukkig heeft dat niet betekend dat de stijl van Darko ontoegankelijk is. In tegendeel; darko’s eerste cd ligt verrassend gemakkelijk in het gehoor. De tracks zijn afwisselend, spannend, vloeiend en volwassen. Het begin van het album doet een beetje denken aan Sascha’s Airdrawndagger en loopt over in een soort Laurent Garnier-stijl. De echt grote jongens in de techno-scene.
Bijzonder aan Darko’s album is dat het een soort verhaal vertelt. De tracks lopen feilloos in elkaar over waarbij de rustige nummers meer upbeat tracks in balans brengen. Zo lift je als luisteraar heerlijk mee op de beats van Darko. Het is iets wat in onze optiek alleen de echt goede dj’s lukt. Sascha lukt het met Airdrawndagger en een heel ander genre: Enigma lukt het met het eerste album.
We vinden het een bijzonder debuut van deze Nederlander en we kijken zonder meer uit naar meer werk.

×