Home Personal Audio Hoofdtelefoons EPOS en Lenovo kondigen strategische overeenkomst aan

EPOS en Lenovo kondigen strategische overeenkomst aan

0
EPOS en Lenovo kondigen strategische overeenkomst aan

EPOS en Lenovo hebben een strategische overeenkomst aangekondigd om hoogwaardige audio-oplossingen te leveren voor zakelijke gebruikers.

De overeenkomst tussen Lenovo en EPOS maakt volgens de fabrikanten ‘gebruik van de sterke punten van beide merken op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, innovatie en marktbereik. Hiermee willen beide fabrikanten tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar professionele audio-ervaringen in de hybride werkomgeving’. Door de overeenkomst wordt EPOS de wereldwijde audiopartner van Lenovo voor pc-audioaccessoires.

Naadloze samenwerking

Lenovo (website) en EPOS (website) zetten zich in om samen betere en rijkere ervaringen te creëren voor hun klanten, waarbij de toestellen van EPOS naadloos samenwerken met Lenovo-apparaten zoals ThinkPad- en ThinkBook-laptops. Dit omvat oInder andere de gezamenlijke ontwikkeling van toekomstige hardware, software en diensten om professionele audio-oplossingen te creëren’, zo kondigen beide partijen aan. Daarnaast willen ze innovatieve pc- en audio-ecosystemen stimuleren om de betrokkenheid van de gebruikers en hun productiviteit te verhogen. Tot slot zal de EPOS-portfolio worden opgenomen in het “3rd party offer”-programma van Lenovo, waardoor klanten een uitgebreide keuze aan audioapparaten uit één bron krijgen.

In de praktijk

De eerste fase van de samenwerking omvat de release van geselecteerde headsets ontworpen voor professionele gebruikers om de hybride wereld van conference calls te verbeteren. De nieuwe Lenovo EPOS headsets zijn gecertificeerd voor Teams en Zoom en geoptimaliseerd voor andere UC-toepassingen.

De Lenovo Wired VOIP Headset en Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 professionele headsets (zie foto bovenaan dit bericht). Ze hebben dezelfde vormfactor en zijn voorzien van een inline call control box voor een hoge mate van gebruiksgemak. De USB-C plug (met USB-A adapter) is veelzijdig en kan op elke PC worden aangesloten. Hierbij verhogen de oorschelpen volgens de fabrikant het gebruikerscomfort. Deze laatste geeft ook prioriteit aan Active Noise Cancellation en moet de de best mogelijke audio-ervaring bieden. Beide headsets worden geleverd met een handig reisetui.