Home Personal Audio Hoofdtelefoonversterkers Spartan 30 hoofdtelefoonversterker

Spartan 30 hoofdtelefoonversterker

0
Spartan 30 hoofdtelefoonversterker

Een goede hoofdtelefoon levert een prima luisterkwaliteit, mits gekoppeld aan een goede hoofdtelefoon versterker als bijvoorbeeld deze Spartan 30.

Feitelijk is de nieuwe Michael Fidler Spartan 30 niet alleen een hoofdtelefoonversterker, maar ook een voorversterker. Daarmee is het apparaatje weer net iets veelzijdiger inzetbaar. Centrale spil van een hoofdtelefoonversterker (en ook voorversterker) is een goede volumeregeling. Hieraan zegt de fabrikant dan ook extra veel aandacht besteed te hebben, waarbij uiteindelijk na veel vergelijkend onderzoek voor een industriële potmeter is gekozen. Die onder meer op het vlak van gelijkloop en levensduur boven de andere kandidaten uitstak.

NJM5532

U hebt met de Spartan 30 de beschikking over drie hoogohmige RCA-ingangen. Intern vindt de selectie van een gekozen ingang plaats via Panasonic relais. In de schakeling worden opamps van het type NJM5532 gebruikt, die ook nog eens keurig in voetjes zijn geplaatst. Sowieso hebben we het hier over een extreem servicevriendelijk apparaat, want op de print zijn alleen maar reguliere onderdelen te vinden. SMD’s zult u vergeefs naar zoeken. De hoofdtelefoon-uitgang levert een vermogen van maximaal 700 mW in 150 Ohm. Een mooie upgrade voor een ieder die hoofdtelefoon-hifi naar weer een wat hoger niveau wil tillen.

De Spartan van Michael Fidler 30 kost u een bedrag van €550.

×