Home Streaming Audio Streaming Cambridge Audio wordt Roon Ready

Cambridge Audio wordt Roon Ready

0
Cambridge Audio wordt Roon Ready

Ook Cambridge Audio is gevallen voor de charmes van Roon. Vlaggenschip Edge NQ van het merk wordt Roon Ready en ook de CXN (V2) krijgt dat predicaat.

Cambridge Audio – dat inmiddels ook alweer 50 jaar bestaat – heeft zich altijd aangepast aan de luistergewoonten van z’n klanten. En blijkbaar was de vraag naar Roon zo groot dat er nu een firmware-update klaarstaat voor zowel de Edge NQ als de CXN (V2) van dit Britse merk. De Edge NQ is een voorversterker met ingebouwde streaming-module. Deze laatstgenoemde valt onder het huiseigen Stream-Magic platform, waarmee u zo ongeveer alles wat denkbaar is aan netwerkstreams kunt afspelen. De klaarstaande firmware-update voegt daar dus nu Roon Ready-mogelijkheden aan toe.

Snel koppelen zonder gedoe

Dankzij root certificering verbinden beide genoemde Cambridge Audio-apparaten zonder verdere configuratie met Roon (of beter: een Roon server). En daarmee is uw hele Roon-collectie dan in één klap op een eenvoudige manier direct via het apparaat beschikbaar. Roon is een systeem dat met name onder audiofielen populair is. Organiseer, zoek en speel uw complete muziekcollectie. Ideaal als u een forse verzameling muziekbestanden op de NAS hebt staan, bijvoorbeeld! Of natuurlijk een Roon server met ingebouwde opslag gebruikt. Goed nieuws dus voor een ieder die Roon gebruikt en een van beide genoemde spelers van Cambridge Audio in huis heeft.