Home Streaming Audio Computer Hardware Apple: scheepsladingen nieuwe producten op komst?

Apple: scheepsladingen nieuwe producten op komst?

0
Apple: scheepsladingen nieuwe producten op komst?

Het lijkt erop dat Apple dit jaar groots gaat uitpakken met uitbrengen van nieuwe producten, volgens kenners zelfs meer dan ooit in de geschiedenis van het bedrijf.

U bent van plan om iets van Apple aan te schaffen? Denk aan een nieuwe macBook, iMac, iPhone of wat dan ook. Wellicht is het dan verstandig om even de productpresentaties van het bedrijf af te wachten. De eerste staat hoogstwaarschijnlijk al voor dit voorjaar – maart of april – op de rol, net als elk jaar. Grote kans dat daar de nieuwste versie van de iPhone SE wordt gepresenteerd, de meer betaalbare iPhone die toch ‘t overgrote deel aan mogelijkheden van z’n grotere broers aan boord heeft. Maar we zijn er dan nog lang niet, zo tekent 9to5mac op uit de mond van Mark Gurman, die dan weer voor Bloomberg werkt.

Kies voor Apple’s eigen processor

De kans is levensgroot dat Apple dit jaar namelijk z’n grootste berg aan vernieuwde en nieuwe producten uit z’n geschiedenis gaat presenteren. Vrijwel de gehele iMac- en macBook-lijn wordt waarschijnlijk opgefrist, terwijl er ook nieuwe iPhones, iPad’s en veel meer op de rol staan. Helemaal onlogisch is dat trouwens niet, want Apple heeft beloofd de transitie naar de huiseigen CPU – waarvan de eerste generatie nu in omloop is – af te willen ronden. Intel outside, Apple inside, zeg maar. We zullen dus hoogstwaarschijnlijk naast de introductie van nieuwe producten ook de definitieve afsluiting van een tijdperk meemaken, en het begin van een nieuw. Bent u van plan een Mac aan te schaffen of te vervangen, check dan of daar in ieder geval een M1-variant – de eigen CPU/GPU-SoC van Apple in zit. Dan weet u zeker dat uw systeem nog vele jaren ondersteund gaat worden. Of wacht – als dat mogelijk is – tot het einde van ‘t jaar, wanneer er wellicht alweer een nieuwe versie van dit onderdeel verwerkt wordt in al even nieuwe systemen.