Home Netwerk NAS Synology kondigt einde beschikbaarheid ‘legacy’-software aan

Synology kondigt einde beschikbaarheid ‘legacy’-software aan

0
Synology kondigt einde beschikbaarheid ‘legacy’-software aan

Als u nog een wat oudere NAS van Synology hebt draaien, is het zaak om snel het daarvoor bedoelde besturingssysteem DSM en diverse aanpalende softwarepakketten te downloaden.

Veel bezitters van een NAS staan weinig stil bij software-updates en levensduur. Het is immers een typisch set-and-forget-apparaat waar je verder nauwelijks meer naar omkijkt. Toch dreigt er voor een deel van de Synology-gebruikers een toekomstig probleem in het verschiet te liggen. De NAS-fabrikant heeft namelijk aangekondigd het overgrote deel van de oudere versies van DSM (het OS van hun NASsen) offline te halen. Dit volgens hen in verband met rechtenkwesties. Hebt u een NAS staan die draait op DSM 6.2.3 of lager dan verdwijnt DSM van de site. Dat gebeurt op 31 mei, eind van deze maand dus.

Pak wat er nog te pakken valt

Probleem is dat als er iets mis gaat met beide (of een enkele in geval van een enkelschijfs-NAS), uw apparaat niet meer te herstellen is want DSM ontbreekt immers. Het is dus zaak om snel de meest recente DSM-versie voor uw oude beestje te downloaden om een hoofdpijnscenario te voorkomen. Let ook op een lijst aan aanpalende softwarepakketten die offline gehaald worden en die u dan dus uit veiligheidsoverwegingen ook best meteen mee kunt pakken. Wij adviseren dit eigenlijk te doen voor iedere Synology NAS die nog op versie 6.2x van DSM draait. Hoe dan ook, het gaat om de volgende pakketten:

Synology

×