Home Streaming Audio Streaming ‘Spotify HiFi op springen’ (maar wel voor de hoofdprijs)

‘Spotify HiFi op springen’ (maar wel voor de hoofdprijs)

0
‘Spotify HiFi op springen’ (maar wel voor de hoofdprijs)

Na maandenlange geruchten is Spotify HiFi toch een soort van running gag geworden. Maar volgens de geruchten komt het nu écht…

In dit artikel van The Verge weten ze het (bijna) zeker: Spotify HiFi staat op springen. De dienst moet 24-bit lossless streams gaan bieden, zo blijkt uit geanalyseerde programmacode. Probleem is, dat de verwachte (en ook in die code genoemde) prijs nogal erg hoog is: $19,99 dollar per maand. Dat is een verdubbeling van de normale abonnementsprijs. Als dát gerucht blijkt te kloppen, gaat de HiFi-tak van Spotify het bij voorbaat al heel zwaar krijgen. Immers: bij Apple Music en Amazon Music betaalt u geen Euro- of dollarcent meer voor lossless streams. Een traditionele highres-dienst als Qobuz kost u slechts $10,83 per maand. En een Tidal-abonnement kost in de standaard-uitvoering $10,99 per maand, waar u dan lossless cd-kwaliteit voor krijgt.

Alleen het Tidal HiFi Plus-abonnement biedt highres-geluid tegen een exact gelijke prijs als die in het geruchtencircuit genoemd wordt voor Spotify HiFi. Probleem is alleen, dat Tidal wat hiresgeluid een establishment is (net als Qobuz trouwens), terwijl Spotify toch vooral als een muziekdienst voor de massa wordt gezien.