Home Streaming Audio Aavik SD-880 vlaggenschip streaming-DAC

Aavik SD-880 vlaggenschip streaming-DAC

0
Aavik SD-880 vlaggenschip streaming-DAC

De Aavik SD-880 is het nieuw uitgebrachte vlaggenschip van de Deense fabrikant. Het betreft een DAC en streamer in één.

Scandinavische ontwerpen ogen vaak net wat anders dan de rest. Dat geldt ook voor de Deense Aavik SD-880. Volgens de fabrikant is het apparaat ontworpen om met name het ‘opdringerig karakter’ van digitaal geluid te elimineren. Daarnaast zijn nagenoeg vanzelfsprekend zaken als ongewenste ruis aangepakt. Het hart van de SD-880 wordt gevormd door de in eigen huis ontworpen ‘Non-Switching Continuum Processing DAC’. Die is dan weer gekoppeld aan de volgens Aavik meest geavanceerde streamingmodule, ruisonderdrukkingstechnieken en – aan de buitenkant – een gewaagd design.

Hop naar analoog, zonder schakelende elementen

De huiseigen DAC met de al genoemde lange naam upsampelt het digitale geluid naar een samplefrequentie van 22 MHz. Daarna wordt het geluid traploos geconverteerd naar analoog zonder dat daarvoor schakelende elementen nodig zijn. De Aavik SD-880 beschikt over twee coax S/PDIF-ingangen, twee keer TOSLINK optisch in en 1 USB-ingang. Verder is er nog een coaxiale digitale uitgang beschikbaar, plus een analoog paartje RCA-lijnuitgangen voor het uiteindelijke linker- en rechterkanaal.

De prijs van de Aavik SD-880 is vrij stevig: €67.000.