Home Streaming Audio Streaming ‘Spotify gaat prijzen wéér verhogen’

‘Spotify gaat prijzen wéér verhogen’

0
‘Spotify gaat prijzen wéér verhogen’

Volgens diverse media gaat Spotify z’n abonnementsprijzen binnenkort weer verder opschroeven, om dan eindelijk eens winstgevend te worden.

Spotify is nog altijd niet winstgevend en dus moeten de abonnementsprijzen opnieuw omhoog om dat alsnog te realiseren. Of dat tenminste te proberen. Het zou dan dan gaan om bepaalde landen als Australië en het VK, terwijl later dit jaar de VS aan de beurt is. Dat valt althans te lezen op diverse sites, waaronder Bloomberg. Ook moet er een nieuw basisabonnement komen zonder toegang tot audioboeken. Opvallend, want deze feature is pas eind 2023 geïntroduceerd en hiervoor wil de streamingdienst dus nu al extra geld zien.

Oh ja: dat hifi-abonnement

Ook het al zo lang rondzingende hifi-abonnement zou nog altijd op de rol staan. Probleem daarmee is, dat Tidal z’n prijzen juist recentelijk weer verlaagd heeft. En waarom zou je er dan bij Spotify beduidend meer voor moeten gaan betalen? Afwachten dus hoe bestaande en nieuwe klanten van Spotify de prijsverhogingen gaan accepteren. Het klinkt ons in ieder geval niet heel slim in de oren, vooral ook omdat er inmiddels meer dan voldoende concurrentie is.

×