Home Streaming Audio Volumio Motivo

Volumio Motivo

0
Volumio Motivo
Screenshot

De nieuwe Volumio Motivo wordt door de fabrikant omschreven als een apparaat met drie functies in één: streamer, transport en hoofdtelefoonversterker.

Wat direct opvalt aan de Volumio Motivo is – naast de uitnodigende rode knop – het ruime 8 inch display aan de schuin aflopende bovenkant van het apparaat. Da’s weer eens wat anders, en zo’n console-achtige opzet heeft zo z’n ergonomische voordelen. Onder de motorkap van het lekker compacte geheel neemt een Sabre ES9038 DAC-chip de D/A-conversie voor z’n rekening. De maximaal haalbare kwaliteit bedraagt via PCM 24 bit / 384 kHz, terwijl tevens DSD tot en met DSD256 wordt ondersteund. De vooraf geïnstalleerde Volumio software maakt gebruik van KI, waarmee u – zo is de gedachte – steeds weer nieuwe bij uw smaak passende muziek ontdekt.

Streamen en luisteren maar

De Volumio Motivo ondersteunt tal van bekende muziekstreamers als bijvoorbeeld Tidal, Spotify, Qobuz en veel meer. Verder is het geheel Roon ready en is casten naar Sonos en Google cast mogelijk. Ook Bluetooth 5 staat paraat voor de liefhebbers daarvan. Prettig is de eveneens aanwezige webradio-software, waarmee u moeiteloos naar een schier oneindige stroom radiostations van over de hele wereld luistert. Mocht u het willen, dan is het apparaat ook stand-alone te gebruiken in combinatie met een hoofdtelefoon. Dit vanzelfsprekend dankzij de ingebouwde hoofdtelefoonversterker.

De Volumio Motivo is per direct leverbaar, voor een prijs van €1749.

×