Home Hi-Fi Dynaudio Contour i-serie in Nordic Silver

Dynaudio Contour i-serie in Nordic Silver

0
Dynaudio Contour i-serie in Nordic Silver

Dynaudio laat weten dat de Countour-i-serie luidsprekers nu ook in de kleur (afwerking) Nordic Silver leverbaar is.

Dynaudio introduceert Nordic Silver – een nieuwe afwerking voor de Contour i-luidsprekerserie van deze fabrikant. Het Nordic Silver houtfineer is – zo laat de fabrikant weten – gemaakt van ‘eerlijk, eenvoudig  – en bovendien prettig om aan te raken – populierenhout dat met behulp van een innovatief lamineerproces gemaakt wordt uit duurzame bronnen. De geselecteerde duurzame boomstammen worden, bijna als met een puntenslijper, ‘uitgerold’ tot enorme platen hout. Die worden vervolgens gemengd en op elkaar afgestemd, gelamineerd, gelijmd en gevormd tot wat in wezen een nieuwe boomstam is’.

Met dit proces kunnen we precies specificeren hoe we willen dat de afwerking eruit ziet, zonder dat we vinyllaminaat of druktechnieken hoeven te gebruiken – het is allemaal echt hout, uit duurzame bronnen. En door deze procedure is hetresultaat ook veel consistenter tussen de verschillende luidsprekers, terwijl toch die unieke organische uitstraling behouden blijft. Het betekent ook dat variaties tussen individuele bomen, binnen het hout zelf, of door batches die op verschillende tijdstippen van het jaar worden gemaakt veel minder invloed hebben op het eindresultaat”, zegt Dynaudio Industrial Designer Marcus Abrahamsen.