Home Hi-Fi Elipson Heritage XLS7

Elipson Heritage XLS7

0
Elipson Heritage XLS7

De nieuwe Elipson Heritage XLS7 is een klassiek ogende boekenplankspeaker, maar vanzelfsprekend wel bomvol moderne techniek.

Retroliefhebbers – qua design – kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe Elipson Heritage XLS7. Qua uiterlijk ademen de speakers vervlogen tijden, maar intern is alles natuurlijk modern. Zo is het een tweewegsysteem basreflexsysteem. Die basreflexpoort ‘ademt’ aan de voorkant. De middentonen worden afgehandeld door een 6,5 inch driver en de hoge tonen door een silk dome tweeter van 0,87 inch. Aardig detail is de mogelijkheid om de midden- en hoge frequenties naar wens (en naar vereisten van de luisterruimte) aan te passen, middels de daarvoor bestemde draaiknop. Mocht u het willen, dan zijn passende statieven beschikbaar. Maar vanzelfsprekend voelt een boekenplankspeaker zich ook best thuis op een boekenplank.

De Elipson Heritage XLS7 kan aangestuurd worden met een vermogen van tussen de 30 en 120 Watt. Het frequentiebereik van de speaker loopt van 49 Hz tot 25 kHz. De prijs is te overzien, u betaalt er €799 per paar voor.