Home Home Cinema - Custom Install Apple tvOS 17.1: nog meer multimediaal

Apple tvOS 17.1: nog meer multimediaal

0
Apple tvOS 17.1: nog meer multimediaal

Het op springen staande Apple tvOS 17.1 biedt nog weer meer multimediale mogelijkheden, in de vorm van onder meer betere support voor soundbars.

De betaalbare Apple TV (ook in 4k-uitvoering leverbaar) was al een uitgebreide centrale spil in de AV-setup van velen. De integratie met diverse hardware wordt met de komst van Apple tvOS 17.1 echter nog verder verbeterd. Zo is er de nieuwe feature ‘On-Screen Volume Display’. Die toont het volumeniveau in beeld van externe apparaten. En daarmee wordt dan gedoeld op weergevers als soundbars en dergelijke, van merken als Samsung, Sonos en LG. Verder worden na de update eveneens oudere HomePod’s ondersteund. En ook daar zal de optie Enhanced Dialogue prima op gaan werken. Ofwel: u kunt uw oude HomePod(s) nu als bijvoorbeeld tv-speakers inzetten.

Nintendo 64 Switch-controller

Voor al dan niet casual gamers is het aardig om te weten dat de Nintendo 64 Switch-controller na de update naar Apple TV 17.1 ondersteund wordt. Kunt u spellen uit de App Store of van Apple Arcade mee spelen, net wat prettiger dan een (draadloos) toetsenbord bijvoorbeeld. De Apple TV wordt daarmee steeds meer een streamer, smart tv, gameconsole en zelfs huiskamercomputer in één, waarmee zo ongeveer alles wat thuis-IT betreft afgehandeld kan worden.

De verwachting is dat Apple tvOS 17.1 nog deze week uitkomt. Mogelijk wordt het volgende week, want Apple heeft voor in ieder geval iOS 17.1 nog één extra testversie uitgebracht. En meestal worden alle updates voor alle Apple-besturingssystemen in één keer uitgerold.