Home Home Cinema - Custom Install ‘LG komt met slimme Alpha 10 cpu voor tv’s’

‘LG komt met slimme Alpha 10 cpu voor tv’s’

0
‘LG komt met slimme Alpha 10 cpu voor tv’s’

Volgens de geruchten komt LG volgend jaar met de nieuwe Alpha 10 processor, die extra AI-power naar de tv’s van het merk brengt.

AI draait steeds vaker lokaal op telefoons en tablets. Een bekend voorbeeld is de Neural Engine die al een flink aantal generaties op (deels mobiele) SoC’s van apple aanwezig is. Deze ondersteunt zaken als fotografie en beeldverbetering, beeldherkenning, zoeken naar foto’s via omschrijvingen, tekstherkenning in foto’s en nog veel meer. Allemaal in real-time, als gebruiker merkt u er niks van. Veel van dit soort features zouden ook best van pas komen in televisies. Denk aan zaken als ruisonderdrukking, objectherkenning, tekstherkenning, (lokale) helderheidsaanpassingen en nog veel meer.

WebOS: straks meer dan tv?

Precies dat is wat de beoogde nieuwe Alpha 10 video, audio en data-processor zou moeten regelen. Plus mogelijk nog vele andere AI-klusjes op het gebied van beeld én geluid. Interessant is ook dat – zo lezen we in dit bericht van What Hifi (die het weer uit de Koreaanse krant Etnews haalde) – LG mogelijk plannen heeft om het huiseigen WebOS op meer apparaten dat alleen z’n tv’s uit te brengen. Daarmee zouden zomaar oude tijden kunnen herleven, want zoals u weet (toch…?) stamt WebOS van het roemruchte PalmOS af! Nou ja, voorlopig is het allemaal koffiedik kijken, maar 2024 zou op verschillende fronten best eens interessant kunnen worden.