Home Muziek VPRO On Stage aflevering een: Barry Hay

VPRO On Stage aflevering een: Barry Hay

0
VPRO On Stage aflevering een: Barry Hay

Het is weer tijd voor een nieuw seizoen van VPRO On Stage, het muziekprogramma waarin telkens één speciale gast uit de muziekwereld centraal staat.

Welke nieuwe band moeten we allemaal horen volgens Barry Hay? Wat is de playlist van S10? Welke legends nodigt Wiwa uit? Wie zijn de muzikale bondgenoten van Naaz? Welke jonge, veelbelovende artiesten brengt Ilse de Lange mee? En wat is volgens Spinvis het verband tussen muziek en poëzie? In On Stage gooit presentatrice Nadia Moussaid samen met een hoofdgast de deuren van TivoliVredenburg wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars. De eerste hoofdgast is Barry Hay.

Barry Hay

In de eerste uitzending van de nieuwe reeks On Stage is Barry Hay te gast. Hij zong decennialang in Nederlands grootste rockband, Golden Earring, en is nog altijd een van de bekendste muzikanten van ons land. Mede door de ziekte van gitarist George Kooymans is de Earring opgeheven, maar Barry heeft nog meer dan voldoende vrienden om muziek mee te maken. In On Stage treedt hij op met een gelegenheidsband met onder anderen JB Meijers en Danny Vera en vertolkt hij met Di-rect de Golden Earring-klassieker ‘Back Home’. Di-rect en Vera laten ook eigen, nieuwe muziek horen. Barry Hay heeft verder de ruige, Haagse Wodan Boys en de Mariachi Tierra Caliente band uitgenodigd. Tot slot is er opzwepende disco van Gintronix.

Ode aan Den Haag

Barry Hay omschrijft zijn aflevering van On Stage als een ode aan Den Haag, de rockhoofdstad van Nederland. ‘Dat komt door de Indische jongens. In de begintijd. Die konden allemaal goed spelen. In de jaren zestig hebben wij ons daar allemaal aan opgetrokken. Op een gegeven moment had je wel vijfhonderd bands in de stad. En iedereen wilde beter zijn dan de ander. Je stimuleert elkaar enorm. En dat galmt nog steeds na.’

On Stage, aflevering een: Barry Hay, vrijdag 8 september, 20.55 uur, VPRO, NPO 3

  • Aflevering twee: S10, vrijdag 15 september, 20.55 uur, VPRO, NPO 3
  • Aflevering drie: Wiwa, vrijdag 29 september, 20.55 uur, VPRO, NPO 3
  • Aflevering vier: Spinvis, vrijdag 6 oktober, 20.55 uur, VPRO, NPO 3
  • Aflevering vijf: Ilse de Lange, vrijdag 13 oktober, 20.55 uur, VPRO, NPO 3
  • Aflevering zes: Naaz, vrijdag 20 oktober, 20.55 uur, VPRO, NPO 3

Meer info op de website van het programma.

#onstage

Foto bovenaan dit nieuwsbericht (c) Nathan Reinds