Home Streaming Audio Eversolo DMP-A8, een streaming-duizendpoot

Eversolo DMP-A8, een streaming-duizendpoot

2
Eversolo DMP-A8, een streaming-duizendpoot

De nieuwe Eversolo DMP-A8 is niet alleen een streamer, maar ook een voorversterker, DAC, server en netwerkspeler.

De officiële functielijst van de Evernote DMP-A8 is lang: netwerkspeler, streaming bridge, DAC, server en voorversterker. Naar wens kunt u zelf – optioneel – een SSD toevoegen voor lokale opslag. De maximale grootte van zo’n SSD is in het geval van de DMP-A8 4 TB, ruim voldoende voor een uitgebreide hires-muziekverzameling. Hebt u die eenmaal lokaal bewaard, dan kan het multifunctionele apparaat daarna als muziekstreamer fungeren. Hebt u echter al een of meer NASsen in huis, dan werkt de DMP-A8 ook prima zonder interne opslag. In dat geval gedraagt hij zich als een traditionele netwerkspeler. Zonder opslag mist u wel een aardige extra functie: namelijk de mogelijkheid tot rippen van cd’s vanaf een USB cd-rom-speler.

DAC

Omdat de Eversolo DMP-A8 zoals beloofd eveneens een voorversterker is, zijn diverse ingangen beschikbaar. Denk hierbij aan USB, HDMI-ARC, S/PDIF in coaxiale en optische uitvoering, een RCA stereo lijningang en een paartje XLR-lijningangen. Aan de uitgangskant is er keuze uit diverse digitale uitgangen en natuurlijk analoge uitgangen (RCA en XLR). ‘Natuurlijk’, want de DMP-A8 beschikt immers ook over een ingebouwde DAC. De basis daarvan wordt gevormd door een AKM AK4499EX en AK4191EQ. Verder is voorzien in een femtoklok-oscillator van Accusilicon.

De Eversolo DMP-A8 is leverbaar vanaf volgende maand, voor een bedrag van €1980.

2 REACTIES