Home Versterkers Geïntegreerd Dan D’Agostino Momentum MxV

Dan D’Agostino Momentum MxV

4
Dan D’Agostino Momentum MxV

De nieuwe Dan D’Agostino Momentum MxV is een geïntegreerde versterker met het bekende ietwat ‘over the top’-uiterlijk waar je van moet houden.

Interessant aan de nieuwe Dan D’Agostino Momentum MxV is dat deze geïntegreerde versterker modulair van opzet is. Zo kunt u er een optionele streamingmodule of phono-voorversterkermodule inprikken. Waarmee het geheel dan nog weer veelzijdiger wordt. Wat maximaal uitgangsvermogen betreft ligt dat bij de Momentum MxV op 1000 Watt in 2 Ohm (500 Watt in 4 Ohm, 250 Watt in 8 Ohm). Intern zijn filters aanwezig voor HF-ruis, maar ook bescherming tegen voedings-asymmetrie en DC is geïmplementeerd.

Zwaargewicht

De Dan D’Agostino Momentum MxV is opgebouwd uit twee afzonderlijke behuizingen. In het onderste deel vindt u de voeding, opgebouwd rondom een 2000VA ringkerntrafo. De bovenste kast bevat de eigenlijk geïntegreerde versterker, waarop de voor het merk zo kenmerkende ‘steampunk’ VU-meter prijkt. Het geheel zet een stevige 50,8 kilo aan gewicht op de klokken.

De Momentum MxV kost $65000. Voor de optionele streamingmodule dient u $10000 te betalen en voor de phono-voorversterkermodule $5000.

 

4 REACTIES

  1. Toevallig heb ik ervaring met versterkers van beide merken (Hegel H590 en de Dan d’Agostino Progression Integrated in dit geval) en ja, het verschil is levensgroot: qua resolutie, controle in het laag en dynamiek zijn het hele andere apparaten waar de “Dag” bedoeld is voor systemen die dit weer kunnen geven (“met alle respect” voor ieders setup en portemonnee). Van de MxV uitvoering durf ik alleen maar te dromen voor alsnog…