Home Netwerk NAS Synology BeeStation, simpel voor thuis

Synology BeeStation, simpel voor thuis

0
Synology BeeStation, simpel voor thuis

De op springen staande Synology BeeStation is een apparaat dat opslag en beheer van gegevens thuis en in de cloud flink moet versimpelen.

Synology kondigt BeeStation aan. En dat is dan in de woorden van de fabrikant ‘een nieuwe toevoeging aan de Synology-productlijn om persoonlijke cloudopslag voor iedereen toegankelijk te maken. Het product is vooral gericht op gebruikers die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak. BeeStation maakt het back-uppen, beheren en delen van bestanden eenvoudig, zonder abonnementskosten en met maximale controle over privégegevens. Naar verwachting is BeeStation in maart beschikbaar in de Benelux-regio’.

Lewis Sheng, Productmanager bij Synology, legt uit welke rol BeeStation speelt in het ecosysteem van Synology: “Al bijna twintig jaar lang is Synology de marktleider in NAS-oplossingen die geavanceerde functies bieden voor techliefhebbers en professionals. Met BeeStation richten we ons op een andere doelgroep. BeeStation verpakt alle essentiële bestandsbeheer- en back-upfuncties in een toegankelijke en vereenvoudigde hardware- en software-ervaring.

Binnen een paar minuten aan de slag

Het idee is simpel. Heebt u eenmaal een BeeStation in huis,  dan start u uw persoonlijke cloud direct uit de doos op met een ingebouwde harde schijf van 4 TB. Daarop kunt u werkdocumenten, persoonlijke bestanden, foto’s en video’s enzovoort kwijt. Door simpelweg een QR-code te scannen en de benodigde kabels aan te sluiten, kunnen gebruikers binnen een paar minuten aan de slag met hun persoonlijke cloudservice. Synology: ‘De bijbehorende web-, bureaublad- en mobiele toepassingen bieden een naadloze ervaring bij het beheren en openen van bestanden, waar gebruikers zich ook bevinden – vergelijkbaar met populaire clouddiensten’.

Delen binnen het gezin

Volgens de fabrikant speelt de BeeStation ‘in op de noodzaak van opslagoplossingen voor individuen en gezinnen. Daarom stelt BeeStation gebruikers in staat om voor elk gezinslid een privéopslagruimte te maken. Deze functie waarborgt dat de individuele privacy wordt gerespecteerd en gehandhaafd. Gebruikers hebben hiervoor geen complexe netwerk- of IT-vaardigheden nodig’. Met name dat laatste aspect is – denken wij – vanzelfsprekend interessant. Niet iedereen heeft de kennis in huis om een ‘volledige’ NAS in te richten en te configureren.

AI- en back-upmogelijkheden

Met BeeStation zorgen automatische back-ups van foto’s en video’s op iOS- en Android-apparaten ervoor dat de belangrijkste herinneringen van gebruikers beschermd blijven. Daarnaast beheert u de complete fotobibliotheek eenvoudiger, dankzij de AI-gestuurde foto-organizer. Die maakt het vinden en delen van specifieke afbeeldingen of albums simpeler dan ooit. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van hardware-versnelde herkenning van personen en objecten. Geavanceerde functies van BeeStation zijn onder meer het back-uppen van bestanden vanuit Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox en aangesloten USB-schijven. Zo beschikt u altijd over een kopie van uw belangrijke gegevens.

BeeStation zal naar verwachting in de Benelux-regio beschikbaar zijn vanaf maart 2024 via de Synology-website en via officiële partners en resellers.

×