Thursday, June 13, 2024

Maak van elke streamer een Qobuz en Tidal streamer

Viewing 3 reply threads
 • Author
  Posts
  • #168437
   jaaptinajaaptina
   Participant

   Ik ben fan van de Qobuz muziekservice. Het is fijn om van alles te kunnen luisteren. Tot voor kort vond ik het wel jammer dat ik altijd m’n laptop nodig had om te kunnen luisteren. Dat is nu niet meer nodig. Met BubbleUpnp op je android kun je nu Qobuz en Tidal streams direct luisteren. Je mobiel dient enkel als afstandbediening (controlpoint). De streams lopen niet meer via wifi (zoals bij de laptop), maar alleen nog over het bekabelde netwerk, als de streamer tenminste via ethernet met het netwerk verbonden is. Natuurlijk heb je een abonnement nodig. In de BubbleUpnp app kun je je Qobuz of Tidal login invullen. Daarna kun je via BubbleUpnp alle nummers en ook je eigen playlists, aankopen etc. vinden. De Qobuz app of Tidal app heb je dus niet meer nodig. In iedergeval bij Qobuz werkt het uitstekend. Bij Tidal werkt het ook (zelf al een aantal weken langer), maar daar heb ik alleen een tijdelijk abo gehad. Het lijkt ook kunnen werken met muziek op Google, Box en Dropbox, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd.

  • #168969
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Qobuz is inderdaad een mooie service! Ik speel zelf met Tidal. Ook erg fijn. Maar het voordeel van Qobuz is dat ze inmiddels erg veel high-res muziek te koop hebben. Laatst nog de nieuwe cd van Muse in 24/96 gekocht. Klinkt geweldig!

   BubbleUPNP is een fijne app. Zeer veelzijdig en naar mijn mening ook gebruiksvriendelijk. Goede tip om daarmee Qobuz en Tidal naar andere spelers te sturen!

   Mijn vraag is echter: is het dezelfde kwaliteit als ‘direct’ spelen vanaf de streamer?

  • #169068
   jaaptinajaaptina
   Participant

   Verlate reactie: Ik gebruik het 10 euro MP3 abonnement van Qobuz om alles te luisteren wat voorbij komt. Als muziek blijvend leuk vind (na 2 of 3x luisteren) dan koop ik het album of een paar tracks. Meestal op CD kwaliteit, soms op HD kwaliteit. Eerst gebruikte ik voor het luisteren naar nieuwe muziek het 5 euro abonnement van Qobuz, maar dat werkt niet direct over de streamer. Dan moet je extra software pstarten (Airfoil op de laptop of Airstream op Android) en over Wifi streamen. Dat vind ik te veel gedoe. Daarom ben ik zo blij met de directe stream mogelijkheid van Qobuz via Bubbleupnp op Android. Het enige is dat je met Bubbleupnp niet kunt zoeken in de Qobuz bibliotheek. Ik zoek op de laptop en save dan mijn favorieten. Qobuz favorieten en playlist vind Bubbleupnp direct.

  • #169232
   i.dekleini.deklein
   Participant

   iPod Apple iOS gebruik ik als Qobuz Subliem streamer, wie weet hoe ik iPad als afstandsbediening kan instellen en gebruike zoals bij Audirvana?

Viewing 3 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.
×