Wednesday, June 19, 2024

Muziek lover, Ferdy

Viewing 1 reply thread
 • Author
  Posts
  • #168594
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Heb bijna (nog 40 jaar wachten) een antiek setje. Sommige lezers van deze site, hebben ‘n installatie van rond de €100.000,- indien goed geplaatst, perfect klinkt. Als ik het kon betalen, ging ik niet voor de duurste, maar voor de best klinkende installatie. De luidsprekers zijn de ESL 57 van QUAD, pre amp 34 en een 606 AB versterker. En van KRK de subwoofer. Waarschijnlijk wordt het straks vervanging door de SAM’s van Genelec. Maar moet bekennen dat ik niet kan geloven dat er boxen zijn die beter klinken dan, de betere electrostaten. Als je net als ik bijna (geen dance, hip hop, rap en meer van dit soort bagger) alle muziek kan waarderen, heb je echt een betere luidspreker nodig. Ik begrijp niet dat er veel audiofielen zijn, die https://froot.nl/posttype/froot/dit-zijn-15-legendarische-jazzmuzikanten-onthouden-om-nooit-meer-te-vergeten/ niet kennen of een van de meesterlijke componisten durven te vergelijken met Avicii. Muziek is niet makkelijk om naar te luisteren, en raad de audiofiel die alleen (vind ik ook meesterlijk) van Eric Clapton houdt. Ook eens naar klassiek te gaan luisteren, je begint met Mozart (deden we allemaal) maar ik luister nu ook naar Mahler en dergelijke. Heb je echt ‘n betere installatie, dan kan deze ook opera weergeven. Er zijn diva’s die mij kippenvel bezorgen dan wel een brok in mijn keel. Ook Roemeens, Hongaars, Turks e.d. Maar ze moeten wel goed bezig zijn. Een professional speelt of zingt in de maat maar nooit op de tel, en weet ook de accenten op het juiste punt te plaatsen. Ik kan de muziek? van bijvoorbeeld rapper Boef of Manke Nelis e.d. niet waarderen, al komt het uit een installatie van > €200.000,– Kortom meer een muziekliefhebber dan audiofiel.
   O ja Een Marantz sacd speler en de M Cr611 die de 606 even even vervangt. Klinkt wel mnder dan 606, en de service is van Marantz ook minder, de appp werkt niet, Spotify connect ook niet, maar via de Chromecast kan ik ook naar Spotify luisteren. Begon met Spotify omdat Jaap het vaak over streaming had. Iedereen die nog geen Spotify abonnement heeft, direct mee starten, 320 kbs klinkt niet slecht. Moet wel een andere streamer aanschaffen, want de DAC van de M CR611 is natuurlijk geen topper.

  • #169724
   Alpha AudioAlpha Forum
   Keymaster

   Spotify meerdere malen via Spotify Care gevraagd (En vele met mij) of ze iets konden doen aan de functie “Volume Normalize” ‘n premium functie. Dacht laat ik “Apple music” is proberen, nu dat abonnement zeg ik nooit meer op. Het volume blijft gelijk, maar als de dynamiek groter is, knalt het natuurlijk ook uit je boxen. En ook niet onbelangrijk 60 Hertz en lager is hier niet +12dB, wat lekker klinkt op boxen van de Action, maar absoluut niet op de installatie van de bezoekers van alpha-audio. Tevens de Yamaha WXC-50, die ik na de review op “alpha-audio” meteen had aangeschaft. Ook hier werd mijn verwachting van Yamaha bevestigd. Onbegrijpelijk dat Marantz zo achteruit is gegaan, bijna alles lijkt veel op ‘n computer, dus ook de audioapparatuur. De Marantz M CR611 kost evenals de Yamaha WXC-50 peanuts, maar de reset functie, die geloof ik, niet op de Yamaha zit, wel constant op deMarantz moest gebruiken. Tidal is beter, heb het nog nooit gehoord, maar na het verschil in geluidsweergave, die echt enorm is, (een ESL laat je duidelijk de verschillen horen, van wat de bron is) tussen de D (Marantz) of AB (606) versterker, heeft (inzake Tidal’s weergave) Jaap mij overtuigd. Wat ook bekend is bij de professionals, de actieve studio monitors van Adam gebruiken ook voor de (ribbon) tweeter ‘n AB- en de lagere frequenties ‘n D versterker. Ook de audiofiel die niet de hoofdprijs kan betalen, kan voor peanuts naar echt goed geluid luisteren. De techniek is er enorm op voorruit gegaan, de homepods (wel iets hards onder zetten) vooral als je deze op oorhoogte plaatst, fantastisch klinken en kent zijn (voor dit bedrag) gelijke niet.

Viewing 1 reply thread
 • You must be logged in to reply to this topic.
×